perjantai 20. heinäkuuta 2012

Lapsuuden koti

Olemme lomalla lapsuuden kodissani. Vanhemmat ovat ahkeria laittamaan kotipihaa ja laitankin muutamia kuvia heidän pihastaan. Kuvattavaa olisi vaikka kuinka paljon pieniä kivoja yksityiskohtia myöten, mutta laitan tässä muutamia kuvia ja huomenna muutaman lisää. Säät eivät ole meitä oikein suosineet, mutta Nipsu on nauttinut, kun on saanut olla vapaana ja haistella maalaiselämää..


Naispatsas, jonka olen lahjoittanut aikoinaan äidille. On tuulessa kaatunut ja sirpaleiksi mennyt, mutta niin vaan on patsas saatu liimattua kuntoon. Vieressä kauniita orvokkeja.



Kauniin siniliilan värinen hortensia.


Syreenipuiden alla on mukava istahtaa päiväkahville.


Terassilla saviruukuissa markettoja ja kivien välissä tuiviohavuja. Terassilla on todella kuuma, kun aurinko paistaa. Söimme monta kertaa terassilla. Kesällä on ihana syödä ulkona:)



Vanhemmat ovat tehneet takapihalle pienen alueen kiinalaista puutarhaa. Liuskekivistä tehty polku johdattaa tähän puutarhaan, jossa on kiinalainen lyhty, pieniä kauniita koristekiviä, pieniä havuja (jotka eivät valitettavati tähän kuvaan mahtuneet) sekä meren rannalta kerättyjä vanhoja kiviä. Jos katsot tarkasti kuvaa, huomaat vihreän posliinisammakon istumassa kivellä.


Korkeita saniaisia vanhojen kivien ympäröimänä kera kiinalaisen lyhdyn.


Takapihan kirsikkapuun ja syreenien alla voi istahtaa penkille huilahtamaan.

Etupihan kukkapenkki takaapäin kuvattuna. Kiviä löytyy täältä pihalta vaikka kuinka paljon. Etupihalla on myös tuoliryhmä, jossa voi aamukahvin juoda ja lukea aamulehden.


Vanhan kaivonkannen voi peittää näinkin, pienillä kukkaruukuilla. Hauska idea:)


Tässä yksi etupihan lampuista kivien ympäröimänä. Saviruukku kiva sisustusidea kivien joukossa.


Isovanhempieni  vanha keinu on keinuttanut meitä vuosikymmeniä. Muistan, kuinka lujalta vauhti tuntui lapsena keinussa. Nykyään keinu on vanhempieni pihalla. On kiva istuskella vaikkapa illalla keinussa ja kuunnella, kuinka rauhallista maaseudulla todella onkaan verrattuna kaupungin hälinään. Liuskekivet johdattavat keinun luokse. Huomenna laitan vielä vähän lisää kuvia. Mukavaa perjantai-iltaa!

4 kommenttia:

  1. Kaunis ja kodikas piha. Kyllä tuolla kelpaa kesäpäivää viettää :)

    VastaaPoista
  2. Onpa paljon hauskoja yksityiskohtia hyvin hoidetussa pihassa. Ihan kuin englantilaisissa puutarhoissa.
    Terveisiä vanhemmillesi. :-)

    T: Kari

    VastaaPoista
  3. Kiitos Kari kommentista! Paljon pieniä yksityiskohtia löytyykin ja näkee selkeästi, että on mietitty, mikä mihinkin laitetaan.

    VastaaPoista